Rapsgris

Tillsammans med råstekt potatis i vitlök och karameliserade äppelskivor som inkokts i reducerad balsamvinäger blev den stekta rapsgrien succé. Mört och välsmakande etfer att köttet marinerats i olivolja, svart och citronpeppar och salt.

Svensk Rapsgris i kotlett

Tyvärr hittade vi inte Karré bitarna utan fick lov att testa kotlett bitar istället.

Tror inte det gjorde nån större skildnad dock i resultat!

Vi tillagade kotletterna i pannan. Brynte först och sen hällde på en creme fraiche blandning.

Blev jätte gott! Köttet kändes mört och fint! Inte segt alls och barnen älskade det!

Kan jag starkt rekommendera. Lättlagat också då köttet är i färdiga bitar redan.

Karré med rödvinssås, bearnaise och krispig klyftpotatis

Jag brukar inte laga karré särskilt ofta, då jag tycker det är lite för fett och smaklöst om man inte grillar den. Men idag gjorde jag ett försök med att först bryna skivorna och sedan låta dem småputtra i kalvfond medan jag gjorde potatisklyftorna.

Köttet var bra förpackat och skivorna var jämnstora och jämntjocka. 

Resultatet blev ganska bra, och för att inte vara stormförtjust i karré var det mycket gott.

 

Pulled Pork Svensk Rapsgris Karré

Inga problem att hitta den, ICA Maxi Torslanda hade flera förpackningar att välja på. Jag tyckte förpackningen var väldigt tilltalande. Köttet såg väldigt fräscht och gott ut och väl packat och förslutet, ingen risk att det var något hål i förpackningen. Man kunde tyvärr inte riktigt se storlekarna på bitarna och inte heller riktigt bedömma hur många bitar det var i förpackningen. Jag fick försöka köpa efter vikten.

Väl hemma blev jag lite besviken över att de fyra bitarna karré i förpackningen var av väldigt olika storlek. 1 stor, 1 mellan och 2 småbitar som var dåligt styckade, trasiga. Köttet var dock väldigt fint, mycket kött och inte så mycket fett, precis som jag vill ha fläskkarré. Jag hade inte kunnat steka eller grilla dem då det hade varit svårt att få familjen nöjd med så olika bitar. Tur nog hade jag ingredienser hemma, och gott om tid, för att få till en pulled pork.

Efter 8 timmar i 125 grader i min favoritjärngryta från Kockums hade jag en underbart gott doftande och perfekt pulled pork att servera med dragonbakade potatis och härliga grönsaker som tillbehör. Lite pitabröd, stark tomatsås och gräddfil blev pricken över rapsgrisen. Köttet var gott och mört men varken familjen eller jag kunde säga att det var någon skillnad mot tidigare gånger vi haft denna rätt, gör den alltid på fläskkarré.

Jag kommer kanske köpa rapsgris igen av den anledningen att jag gillade förpackningen och att det var fint kött, väldigt fint faktiskt. Vill gärna testa att grilla det då det är mina absoluta favorit på grillen under sommaren. Jag vill INTE ha så varierande storlek på bitarna och inte heller slarvigt styckat kött, det är inte okej när det trots allt är dyrare en annan fläskkarré. I övrigt bara positiv till Svensk Rapsgris!

Yvonne F

Superfin karré !!

Svensk rapsgris är superfin! Ikväll provade vi grishals den var som filé, saftig o mör. Stekt på grilljärn i lite olja och sen in i ugnen på 150gr  Till detta serverades fänkålspuré, persiljerotstomp,  lite sky, picklade rödlök, stekta champinjoner,morötter och persiljerot :) ....Så nedrans gott det blev. Inga konstigheter bara salt och peppar .....det ger rena smaker. 

Äntligen

Har nu fått hjälp att hitta rapsgris då det inte fanns i 4 butiker och slut i en femte, men min syster hitta den på ica maxi på annan ort. Så det belv grillat hos henne. Karré är gott på grill och den smaka super, men känns osannolikt att jag köper den igen då den var så svår att finna!

Raps-gris

Efter mycket letande och slut i hyllorna hittade jag slutligen ett paket, det siosta som var kvar just då. Förpackningen var mycket lätt att öppna med en flik att dra i. Köttet luktade unket och jag var tvungen att kolla utgångsdatumet på förpackningen, men det var ingen fara. Det skulle nog lukta så även om jag kände mig lite tveksam. 

Jag stekte köttbitarna och kryddade dem med salt, svartpeppar och lite grönpeppar. Så som jag brukar tillaga karréskivor helt enkelt. Det var mycket vitt insprängt i köttet och de stekte på som vanligt. Gjorde klyftpotatis i ugnen och en god trattkantarellsås till. 

Köttet var förvånansvärt mört och gick lätt att skära och tugga trots insprängningarna. Smakade som "vanligt" kött, fast mörare. Kommer definitivt att köpa det igen!

Hittar ingen rapsgris

Kul att få testa rapsgris för det verkar jättegott. Hittade flera förpackningar på Coop för ett tag sedan men de hade redan utgånget datum! Så de var ju inget att köpa precis. Sedan dess har jag inte sett någar nya där (ja, de utgångna är bortplockade nu).
Nu har jag frågat i flera andra butiker och till och med ringt runt till några: Finns inte! I ett par butiker sa att rapsgrisen sålde för dåligt troligen pga högt pris sde tar inte in dem längre.

Ett par affärer kvar att kolla i morgon. Det blir inte alls gratis att "smaktesta" nej...

Karré

Perfekt kött för en enklare bjudning med goda vänner. Det var gott o saftigt, kändes mört och var en smakupplevelse. Vi grillade den, enligt konstens alla regler, självklart med röksalt, som en av ingredienserna.....

Hittar ingen...

Har utan resultat försökt att hitta den i Göteborg. Det närmaste jag har kommit är att de har haft den men tagit den ur sortimentet. Så om ngn vet vart den finns i Göteborg, hojta gärna!!

Gott kött

Tillagade köttet i panna med en glaze och serverade med smörstekta champinjoner samt en stor matig sallad. Jag blev positivt överraskad på köttet, gott!

Slut i affärerna

Varken Coop i Kållered (i söndags) eller ICA Focus (i tisdags) hade produkten när jag besökte dem. Tomma kyldiskar. Har Scan svårt att leverera eller har efterfrågan varit stor?

Grisen är funnen

den lilla grisen är funnen, hittade karren på ICA Supermarket i Skurup, ska nu bli spännande att testa, köpte citron och försk rosmarin, skall nog prova ett par skivor på grillen och någon i stekpannan eller varför inte i ugnen, får se vad det blir :-)

Yummie !

Vi gillade verkligen smaken och konsistensen! Åt med pommes och grönt till en vardagsmiddag - som blev lite extra festlig tack vare SMARTSON!
Gned in köttet med mosad köttbuljong och rapsolja - gillar :-)