Scan svensk rapsgris karré

Jag stekte köttet enligt anvisningar på Scans hemsida vilket resulterade i ett mört, saftigt och gott kött med fin stekyta. Jag bjöd min vän på middag och jag serverade köttet med Knorrs steksås, kokt potatis, kokta grönsaker samt lingonsylt. Det blev en lyckad middag. Jag skulle gärna köpa köttet igen men det är på tok för svårt att få tag på i butik.

Karre kryddat med havsalt och olja

Hej

Jag har nu smakat och provat svensk-rapsgris Karre. Tyvärr så misslyckade jag ganska fatalt med stekningen av köttet så det känns inte som att jag kan göra köttet rättvisa. Men det jag kan säga är att trots att jag stekte det så fruktansvärt fel var köttet väldigt förlåtande. Smaken fanns kvar och man kunde ana hur gott det skulle vara om det varit saftigt och fint. 

Så min lärdom är att om man inte är så duktig på att steka :/ så är detta en förlåtande liten bit.

Jag kryddade med havsalt och olja och hade potatis till.

Riktigt bra!

Fick äran att vara testpilot för detta fina stycke kött! :)

Stekte köttet i en grillpanna tills det var medium-well, enbart kryddat med salt och nymald svartpeppar. Serverades tillsammans med potatiskaka och dijonpepparsås. "Supersmaskigt", som min sambo utbrast flera gånger under måltiden!

Denna köttbit konkurrerar nästan med entrécôte och ryggbiff, men nöt är alltid nöt. Skulle garanterat kunna tänka mig att köpa det igen, särskilt till den kommande grillsäsongen!

Min sambo hälsar att det inte var några problem att hitta köttet på ICA Maxi Torslanda :)

Tack!

Nja...

Vi fick leta ganska länge innan vi hittade en förpackning rapsgris karré i den lokala Coop-butiken.

Kanske hade förpackningen ratats av andra kunder och blivit över, men köttet visade sig innehålla en stor mängd senor. Den lilla mängden kött man kunde äta obehindrat var god, men man fick jobba ganska rejält med kniven. Hoppas att andra förpackningar håller högre kvalitet för vi blev tyvärr inte speciellt nöjda med den vi hittade.

Rapsgris karré blev hel kotlett

Tyvärr fanns inte karrén någonstans under flera veckors letande. Det fick därför bli hel kotlett som var fantastiskt god och mör. Tillagade i ung efter att jag förstekt den lätt. Låg värme och färdig vid 65 grader innertemp. I formen la jag olika sorters rotfrukter och morötter samt sötatades med torkade plommon som fick safta till sig. Kryddning enbart med rosmarin, salt och nymald peppar. Såklart blev det en kantarellstuvning som gott tillbehör.

grillad rapsgris

Efter lite letande hittade jag dem på Ica Maxi. Vi grillade våra,de var riktigt saftiga och möra!

– ska man hitta något mindre bra så var de lite ojämna, där det inte fanns fett blev de lite kompakt i köttet, medans där den varit melerad var det mycket bättre än mycket annat kött! Kommer gärna köpa det igen, men då det är på extrapris då priset var lite avskräckande tyvärr.

Ja lite svårt att komma in i förpackningen var det men det har väl någon bra hållbarhetsfunktion att den verkar dubbel vackad

Karrén i magen!

Såja, stekte upp en bit igår av de 4 (resten frysete jag in!) Blev en ensammiddag men det funkade det med. Körde på med svartpepper & salt efter stekningen. Pommes & en tomat till det blev det oxå.

Resultatet dårå?! - Kanongott, mört & saftigt. Slank ner perfekt med en kall öl.

Troligen köper jag ett paket någon gång i framtiden. Är ju själv & äter inte allt för mycket kött men karrén är definitivt inprogrammerad i hjärnbanken.

Grymt goda!

Köpte mitt paket med karré på ICA Sannegården i Göteborg.

Köttet var mört och smakade bra. Är mycket nöjd med resultatet. 

Kommer köpa det fler gånger och rekommenderar det till andra. 

Mums

Jag trodde jag skulle få problem att hitta karréerna eftersom så många verkar ha haft det, men jag hade tur och behövde inte leta så mycket. Jag hittade dem på ICA Sannegårdshamnen i Göteborg. De luktade lite konstigt, ganska fett, men smaken var det inget fel på. Jag tyckte de var riktigt saftiga och möra - bättre än mycket annat kött! Synd att priset var såpass högt. Det märktes att inte så många köpt det, då det fanns många förpackningar i affären med nästan utgånget datum. Men jag kan verkligen rekommendera det och jag kan absolut tänka mig att köpa det igen :) 

MUMS.........

Stekte karré , serverade med potatisgratäng med riven parmesan och knaperstekta bacon.

Himmelsk gott!!!

Köttet smalt i munnen och hela familjen var mycket nöjda.

Jag är lite känslig för när det är för fett men nu åt jag bara på....

Ett litet minus var att Mannen fick en bit ben i munnen som han gjorde sig lite illa på ...men smaken var det absolut inget fel på.

Svenska rapsgris

Inte hittade jag någon rapsgris i karréskivor. Sökt i både ICA o Coop-butiker. det enda jag hittade var hel Karré så jag gav upp.

Det var väldigt svårt att hitta dessa och meningen är väl inte att man ska åka halva stan runt för att finna produkten?

Svårhittad rackare äntligen funnen...

...men jag vet inte om jag tycker letandet var värt mödan. Jag har lite problem med bristen på vanlig köttdoft, om ni förstår vad jag menar. Jag tycker rapskötet doftar syrligt på något vis.

Annars helt ok. Något mörare än vanlig karré. Men som sagt, smaken inte någon 10-poängare.

rapsgris

Då var det dags att pröva grisen:)

Efter 2 dygn i marinad av orientaliskkryddning, ingerfära, vitlök, citron, soja och rapsolja, stektes karren på båda sidorna innan de kördes i ugnen på låg värme(140 grader) i ca 30 min. severades med potatis och en sås av creme fraiche, sweet and chili sås, kött buljong och lite soja och tomat pure. Blev gott dock svårt att avgöra om det är någon stötte skillnad från vanlig, ick rapsgris, karre.

Rapsgris karré

Idag blev det äntligen Rapsgris karré.

Stektes i grillpanna och åts med beanaise sås och pommes frites. Var vrålhungrig efter ett träningspass så maten var välkommen. Köttet var saftigt och gott, men jag ska ärligt erkänna att jag inte kunde känna skillnad mot "vanlig" karré.

Kanske berodde detta på att köttets bäst före datum är imorgon. Kan ju vara så att det tappat lite under de 2v de legat i sin förpackning. Skrämmande att min normalt så bra matbutik har så dålig omsättning på just denna vara, vilket kanske beror på att de delvis gömt den på den översta hyllan.

 

Mitt omdöme om denna vara är att den är god, ser bra ut och smakar gott, men inte är så bra att den blir prisvärd...tyvärr.

Provsmakat

Vi åt den svenska rapsgris-karrén till kvällsmat igår. Jag stekte den i panna och serverade med potatisgratäng, kokta grönsaker, bea-sås och lite sås gjord av den otroligt smakrika skyn som blev kvar i stekpannan. Barnen tog lite äpplemos till också. Karrén var god och saftig, absolut värd priset, och har gjort mig nyfiken på övriga styckningsdetaljer från samma gris. Får nog ta och testa det nästa gång.

Stekta karréskivor

Det tog ett par gångers shoppande innan karrén fanns på ICA Kvantum på Eriksberg i Göteborg. Vi provade att steka skivorna kryddade med endast salt och vitpeppar. Som tillbehör hade vi kokt potatis och en varm tomatsalsa. Köttet var mycket saftigt och gott, bättre än vad jag tycker att karré brukar vara, Kan rekommenderas. Vi har två skivor kvar i frysen som skall testas vid ett senare tillfälle och med andra tillbehör.