Hej
Jag har nu smakat och provat svensk-rapsgris Karre. Tyvärr så misslyckade jag ganska fatalt med stekningen av köttet så det känns inte som att jag kan göra köttet rättvisa. Men det jag kan säga är att trots att jag stekte det så fruktansvärt fel var köttet väldigt förlåtande. Smaken fanns kvar och man kunde ana hur gott det skulle vara om det varit saftigt och fint.
Så min lärdom är att om man inte är så duktig på att steka :/ så är detta en förlåtande liten bit.
Jag kryddade med havsalt och olja och hade potatis till.

Vi fick leta ganska länge innan vi hittade en förpackning rapsgris karré i den lokala Coop-butiken.
Kanske hade förpackningen ratats av andra kunder och blivit över, men köttet visade sig innehålla en stor mängd senor. Den lilla mängden kött man kunde äta obehindrat var god, men man fick jobba ganska rejält med kniven. Hoppas att andra förpackningar håller högre kvalitet för vi blev tyvärr inte speciellt nöjda med den vi hittade.
Tyvärr fanns inte karrén någonstans under flera veckors letande. Det fick därför bli hel kotlett som var fantastiskt god och mör. Tillagade i ung efter att jag förstekt den lätt. Låg värme och färdig vid 65 grader innertemp. I formen la jag olika sorters rotfrukter och morötter samt sötatades med torkade plommon som fick safta till sig. Kryddning enbart med rosmarin, salt och nymald peppar. Såklart blev det en kantarellstuvning som gott tillbehör.
Efter lite letande hittade jag dem på Ica Maxi. Vi grillade våra,de var riktigt saftiga och möra!
– ska man hitta något mindre bra så var de lite ojämna, där det inte fanns fett blev de lite kompakt i köttet, medans där den varit melerad var det mycket bättre än mycket annat kött! Kommer gärna köpa det igen, men då det är på extrapris då priset var lite avskräckande tyvärr.
Ja lite svårt att komma in i förpackningen var det men det har väl någon bra hållbarhetsfunktion att den verkar dubbel vackad
Såja, stekte upp en bit igår av de 4 (resten frysete jag in!) Blev en ensammiddag men det funkade det med. Körde på med svartpepper & salt efter stekningen. Pommes & en tomat till det blev det oxå.
Resultatet dårå?! - Kanongott, mört & saftigt. Slank ner perfekt med en kall öl.
Troligen köper jag ett paket någon gång i framtiden. Är ju själv & äter inte allt för mycket kött men karrén är definitivt inprogrammerad i hjärnbanken.
Köpte mitt paket med karré på ICA Sannegården i Göteborg.
Köttet var mört och smakade bra. Är mycket nöjd med resultatet.
Kommer köpa det fler gånger och rekommenderar det till andra.
Jag strimlade karreskivorna, stekte dem i lite rapsolja och hällde på teryakisås. Till det åt vi jasminris och kimchi, och det var en höjdare!
Inte hittade jag någon rapsgris i karréskivor. Sökt i både ICA o Coop-butiker. det enda jag hittade var hel Karré så jag gav upp.
Det var väldigt svårt att hitta dessa och meningen är väl inte att man ska åka halva stan runt för att finna produkten?
...men jag vet inte om jag tycker letandet var värt mödan. Jag har lite problem med bristen på vanlig köttdoft, om ni förstår vad jag menar. Jag tycker rapskötet doftar syrligt på något vis.
Annars helt ok. Något mörare än vanlig karré. Men som sagt, smaken inte någon 10-poängare.
Jag stekte köttet med bacon, champinjoner, tomater och creme fraiche, blev mycket gott och saftigt. Produkten var dock svår att hitta, även i större Ica/coop butiker.
Då var det dags att pröva grisen:)
Efter 2 dygn i marinad av orientaliskkryddning, ingerfära, vitlök, citron, soja och rapsolja, stektes karren på båda sidorna innan de kördes i ugnen på låg värme(140 grader) i ca 30 min. severades med potatis och en sås av creme fraiche, sweet and chili sås, kött buljong och lite soja och tomat pure. Blev gott dock svårt att avgöra om det är någon stötte skillnad från vanlig, ick rapsgris, karre.
Idag blev det äntligen Rapsgris karré.
Stektes i grillpanna och åts med beanaise sås och pommes frites. Var vrålhungrig efter ett träningspass så maten var välkommen. Köttet var saftigt och gott, men jag ska ärligt erkänna att jag inte kunde känna skillnad mot "vanlig" karré.
Kanske berodde detta på att köttets bäst före datum är imorgon. Kan ju vara så att det tappat lite under de 2v de legat i sin förpackning. Skrämmande att min normalt så bra matbutik har så dålig omsättning på just denna vara, vilket kanske beror på att de delvis gömt den på den översta hyllan.
Mitt omdöme om denna vara är att den är god, ser bra ut och smakar gott, men inte är så bra att den blir prisvärd...tyvärr.
Vi åt den svenska rapsgris-karrén till kvällsmat igår. Jag stekte den i panna och serverade med potatisgratäng, kokta grönsaker, bea-sås och lite sås gjord av den otroligt smakrika skyn som blev kvar i stekpannan. Barnen tog lite äpplemos till också. Karrén var god och saftig, absolut värd priset, och har gjort mig nyfiken på övriga styckningsdetaljer från samma gris. Får nog ta och testa det nästa gång.
Det tog ett par gångers shoppande innan karrén fanns på ICA Kvantum på Eriksberg i Göteborg. Vi provade att steka skivorna kryddade med endast salt och vitpeppar. Som tillbehör hade vi kokt potatis och en varm tomatsalsa. Köttet var mycket saftigt och gott, bättre än vad jag tycker att karré brukar vara, Kan rekommenderas. Vi har två skivor kvar i frysen som skall testas vid ett senare tillfälle och med andra tillbehör.
Jag testade rapsgriskarrén. Det var faktiskt mycket gott. Stekte och åt med potatis och bea. Skulle äta igen om det inte var så dyrt.