Gott men dyrt

Så, då har jag äntligen tillagat karren. Jag marinerade den i en honungsmarinad och stekte den. Jag serverade köttet med potatis- och palsternacksmos och sallad. Det blev väldigt gott. Köttet var smakrikt och saftigt. Jag är däremot osäker på hur stor skillnaden mot vanlig karre faktiskt var. Jag anser definitivt att skillnaden var så pass liten att det inte motiverar priset.

Med det sagt var det trots allt bra kött och en lyckad måltid. Stort minus att det var oerhört svårt att hitta produkten.

Lyxig fredagsmiddag med svensk rapsgris

Blev förvånad över skillnaden mellan fläskkarré på svensk rapsgris och annan fläskkarré, var mycket mer smakrik och lite nötigare. Jag hade inga problem att hitta köttet i butik, men handlar vanligtsvis på Coop där det skulle vara lätt att hitta. Positivt var smaken däremot var det mycket fett i köttet, men det kan det ju vara i fläskkarré över huvud taget så kanske inte specifikt för just rapsgris. Jag tycker priset var ok, betalar gärna lite mer för bra kvalité och om jag vet att djuret är bra uppfött.

Äntligen

Äntligen, sista dagen kupongen gällde så hittade jag karrén. Tack vare tipsen här på Smartson om i vilken affär jag kunde tänkas hitta dem, så fanns det. Smakutlåtande kommer efter helgen. Nu ska jag läsa igenom alla goda recep,t som ni som redan har testat den har gjort, så får vi se vad jag hittar på att laga

God lördagsmiddag!

Hade inga problem att hitta köttet, fanns flera paket i affären. Vi kryddade köttet med salt och peppar, stekte det i smör och jag upplevde att det var lätt att ge köttet fin färg. Köttet fick vila lite innan det serverades med klyftpotatis, haricot verts som frästs i vitlök och en sås gjord på fond, balsamvinäger och smör. Köttet var mycket mört och saftigt och hade en väldigt god smak. Det är definitivt någonting vi kommer köpa igen! 

Rapsgris karre med honung

Det var jättesvårt att hitta produkten i mataffären. Även om jag bor väldigt nära till stora Coop och Ica så tog det flera gångar innan jag hittade den till slut. 

När jag äntligen fått tag på köttet så bestämde jag mig för att steka köttet med honung. Och det smakade gott! Köttet var saftigt och att steka med honung gett kött fin färg. Det var serverad med haricot vert och potatis mos. Men jag tycker att köttet kunde ha sett bättre ut, de skivorna jag fick såg inte så bra ut. Men smaken var bra!

Jag hade faktikt gett upp...

Oj, vad jag har letat efter rapsgriskarrén!  På Coop Forum hade de flera, men bara med utgångna datum. 139 kr/kg kostade de. Galet dyrt - vem köper karré för det priset? Daglivs i stan hade rapsgris i bit, en ICA Kvantum hade skivir i manuella disken, men dessa varor dög ej för gratiskupongen jag fått. Ringde runt flera affärer, nej de hade inte rapsgris.

Så råkade jag handla på Coop Forum och se, där låg nya skivad rapsgriskarré, nu med priset 109 kr/kg. Men 4 skivor karré för 77 kr blir för dyr vardagsmiddag, tycker jag.

Förpackningen var eländigt svår att öppna - köttet verkar vacumpackat på något sätt? Köttbitarna var fina med lagom mycket insprängt fett och höll ihop bra. Jag stekte dem enligt anvisning med bara salt och peppar och serverade med en fransk potatissallad. Oj, vilket gott och saftigt kött! Det smakade verkligen utmärkt! Skulle verkligen gärna fortsätta köpa detta goda kött, men pga det höga priset lär det inte bli för ofta.

Rapsgris Karré

Efter att jag har letat överallt och hört med personal på ICA och COOP att svensk raps karré i skivor är slut och har varit det länge så trodde jag att jag aldrig skulle få tag på köttet, men tillslut så lyckades jag hitta ett packet!

Köttet i förpakningen såg lite oljigare än vanligt karré och doftade fint.

Jag bestämde mig att krydda köttet med flingsalt, svartpeppar och rosmarin och stekte det i smör. Det doftade riktigt fint! Fick en fin stekyta. Till köttet hade jag våffelpotatis och hemmagjord bearnaisesås.

Tyckte att köttet var lite för fett men ångrade mig sen när jag smakade, fettet på köttet smelte fint i munen. Smaken på köttet var riktigt bra. Köttet var väldigt saftigt, inte så mört som jag hade hoppats på men det var fortfarande lätt att tugga. Köttet kändes också lite mer nötigare i smaken. Man kände skillnaden på en karré som är odlad på raps!

Väldigt fint kött!

 

 

Rapsgrisen blev utsökt söndagmiddag

Karréskivorna av rapsgris fanns i min välsorterade ICA-butik och blev med lite kryddor och enkla tillbehör en god middag. Mört och gott griskött i snygga skivor stekta på spisen med aromsmör och potatisklyftor i ugn. Köper sällan griskött men detta blev riktigt bra.

Rapsgris karré mission complete!

Det var inte jätte lätt att hitta produkten men tillsist fann jag den iaf, provade den idag gjorde det lätt för mig och tog bara och stekte karrén i stekpannan och hade ugnsbakad sötpotatis till. Tyckte att smaken föll perfekt ihop. Riktigt nöjd =)

Tillskillnad från andra karrér som man köper så slapp jag banka eller göra något speciellt med rapsgrisen den blev bra utan större arbete vilket den får en extra stjärna på kanten för ^^ 

Rapsgrisen var ju god.

Detta var ju riktigt gott, köper oftast inte griskött, men Rapsgrisen smakar gott, är mört, en fullträff hoppas bara de får vara lyckliga grisar innan de hamnar på våra talrikar. Bra initiativ, se nu bara till att de är glada innan.... Mat...

Rapsgris

Efter extremt mycket letande i många olika butiker har jag lyckats få tag på köttet. På med krydda och sen en stund på grillen. Till det serverades klyftpotatis och sallad. Köttet var riktigt mört, saftigt och bara smälte i munnen. Mycket smak. 

Rekomenderar det och kommer att köpa den igen.

Nu ska vi se

Karren marinerad i färskpressad citron, kryddad med färsk Rosmarin, Ros'epeppar, grovmalen Svartpeppar, Vitlök och till stekningen i grillpannan blir det rapsolja ;-) sen får vi se vad det smakar :-)

Karré

För mig var det väldigt enkelt att hitta köttet då min närliggand eIca-butik har det inne för det mesta. 

Här är receptet jag gjorde:

 

Behövs till 4 personer

4 bitar fläskkarré

Smör

Salt, peppar

1 tsk smulad timjan

2 dl köttbuljong

2 msk tomatpuré

2 msk hackad persilja

3 msk riven ost

1 msk rivet citronskal

4 tomater

Gör så här:

Bryn karrén i smör på båda sidorna. Krydda med salt, peppar och timjan. Lägg sedan karrén i en eldfast form.

Koka ur stekpannan med buljongen. Tillsätt tomatpuré och smaka av med kryddor.

Strö över persilja, rivet citronskal och riven ost på köttet. Häll över skyn. Skär ett kryss i tomaterna och ställ dem bredvid karrén.

Gratinera fatet i 225 graders ugn i 15 minuter. Servera med potatis, ris eller pasta.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jag skulle utan tvekan kunna tänka mig att köpa produkten igen då karrén var väldigt mör och saftig. Tror inte jag har smakat en godare karré köpt i butik på väldigt många år.  

Karrè av Rapsgris

Jag likväl som Många andra fick leta och leta samt ett massa tjat hos mina handlare i närområdet av Vallentuna.

Ica sa att vi tar inte in Rapsgris för det är ingen som vill köpa den , Ja jag förstår med ett kilopris på 107:- kilot så lär det inte gå åt så värst mycket. Vanlig Karrè kostar ju runt 40:- kilot ....

Till slut så lyckades Peter på Coop i Vallentuna få hem ett par paket.

Glad i hågen så Packas förpackningen upp för att få luftas ur ,

Nästa steg va att göra en hemmagjord Potatisgratäng , Potatis,Lök,Vitlök & Grädde. som får stå och småkoka .

När denn är i det närmaste klar så startar jag Grillningen .

Ja så här blev resultatet , dåliga bilder men i alla fall.

Glömde ju att säga Lite Gott Vin sitter alldrig fel , det blev lite Vitlökssmör på köttet och sparris bredvid ,

Som det ser ut , Men det smakade mycket gott ..kan rekomenderas men grilla inte på allt för hög värme . :-)

 

Rapsgris- karré

 Efter långt letande i många butiker.Testade karré kotletterna i helgen.Jag tyckte att.karrén var saftig, mör med god smak. Den hade inte den speciella smak som griskött kan ha i bland. Jag kommer att köpa den i fortsättnigen.

Rapsgris karré

Oj så svårt att hitta denna produkt!! Letade i flera ICA och Coop, innan jag till slut hittade produkten på Coop i Kållered. Fast där dåg förpackningarna inte ut som de bilder jag sett, utan det var butiksförpackat av Coop med ett litet klistermärke som angav att det var Scans rapsgris. Tyvärr råkade jag köpa karrén och inte karrén i skivor då dessa var märkta likadant och det var lite otydligt om de var skivade eller inte, men kilopriset var nog lite dyrare. Det var lite mörka bitar i köttet och vi hoppades att detta innebar att den var plommonspäckad och att det inte var något annat konstigt i. Det stod inget om att den var plommonspäckad på förpackningen. 

När vi skulle tillaga den visade det sig att det var plommon och inget annat! Vi tillagade den enligt receptet på hel karré som fanns i den lilla receptfoldern vid hyllan i butiken. I ugn först på högre temperatur, sen sänkte vi tills rätt innertemperatur hade nåtts. Serverades med potatismos, haricots verts och äppelmos.

Jo, det var gott, men ganska fett. Om jag vill äta karré betalar jag hellre extra för ekologiskt kött än att det är uppfött på raps.

Grisen som nästan försvann

Jag har jagat denna stackars gris över hela Göteborg, med ett nerslående resultat tills jag gick in på Focus Gårda. En mycket välsorterad och svindyr butik.

Jag hittade ett paket som såg bra ut. Paketet var nästan inbrottssäkert, men när jag väl fick ut köttet så la jag det i en marinad som jag gjort själv. En stund i grillen och det blev dags att smaka tillsammans med potatis och en grönsaksröra. Karrén var förvånansvärt mör och var jättegod. 

Jag kommer inte att köpa rapsgris igen om den inte finns i en butik ganska nära mig!

 

Svårfångad liten kulting

Mycket svårfångad liten gris. Jagade runt Göteborg under flera dagar innan juag kunde fånga det lilla svinet på Ica Focus, stans förmodligen dyraste matbutik. Mycket gott kött, stekt skivor med salt och vitpeppar, serverade med hel bulgur och en kryddig tomatsås. Blev hur gott som helst.

Rapsgris till lunch

Jag fick en fin köttbit som jag stekte i en järngryta tillsammans med lök och morötter. Sen serverade jag den traditionellt med brunsås, potatis och sallad. Det smakade mycket och gott, mört och fint kött.