Rapsgris karré

Oj så svårt att hitta denna produkt!! Letade i flera ICA och Coop, innan jag till slut hittade produkten på Coop i Kållered. Fast där dåg förpackningarna inte ut som de bilder jag sett, utan det var butiksförpackat av Coop med ett litet klistermärke som angav att det var Scans rapsgris. Tyvärr råkade jag köpa karrén och inte karrén i skivor då dessa var märkta likadant och det var lite otydligt om de var skivade eller inte, men kilopriset var nog lite dyrare. Det var lite mörka bitar i köttet och vi hoppades att detta innebar att den var plommonspäckad och att det inte var något annat konstigt i. Det stod inget om att den var plommonspäckad på förpackningen. 

När vi skulle tillaga den visade det sig att det var plommon och inget annat! Vi tillagade den enligt receptet på hel karré som fanns i den lilla receptfoldern vid hyllan i butiken. I ugn först på högre temperatur, sen sänkte vi tills rätt innertemperatur hade nåtts. Serverades med potatismos, haricots verts och äppelmos.

Jo, det var gott, men ganska fett. Om jag vill äta karré betalar jag hellre extra för ekologiskt kött än att det är uppfött på raps.