Finns i Lund

Hej!

Du som sökte efter karre'n i Lund. (hette du Pernilla). Prova med Ica Kvantum vid Centralstationen i Lund. Det enda stället som jag har kunnat hitta den.

Karré till middag!

Idag fick jag det glädjande beskedet att jag blir testpilot på svensk rapsgris. Nu ska jag se till att ta mig till en butik som saluför detta kött, och sen ska här lagas härligt karrémiddag! Återkommer förstås när köttet är testat!

Mums!

Testa att göra Jonas Crambys carnitas på karrén. Otroligt lyckat!
http://www.jonascramby.se/www.jonascramby.se/Artiklar/Poster/2010/10/25_Den_ultimata_mexmiddagen.html

Nu har vi testat karrén

Nu har familjen testat Scan Rapsgris Karré och den fick godkänt även av maken som inte äter karré i vanliga fall. Dock var det svårt att få tag i. Fick ta mig runt i flera ica och coop innan jag hittade produkten.

Det tillagades med grillpanna och serverades med egenodlad stekt färskpotatis och bearnaisesås. Klart godkänd.

Gott

Nu har vi testat karre'n. Vi strimlade den och kryddade med fajitakrydda, stekte den. Sedan åt vi det med grönsaker, riven ost och salsasås eller BBQ-sås till, inrullade i tortillabröd. Mycket gott o smakrikt kött. Stekte köttet snabbt, men ändå blev det så mört.  Tyvärr så är priset i mina ögon alldeles för högt. Nu har vi 2 skivor kvar (nedstoppade i frysen) så får vi se vad vi lagar på dem.

Smaktestat!

På fjärde besöket och kupongens näst sista giltighetsdag lyckades jag äntligen komma över Svensk Rapsgris Karré. Stor förpackning med 4 fettrika stycken. Såg nästan för fett ut. Blev dock väldigt gott när de stektes (nästan) enligt instruktionerna. Köttet var riktigt mört och fint. Krympte en del vid stekningen och en hel del vätska försvann. Blev dock inte torrt. Jag är positivt överraskad. Kan rekommendera produkten ur smaksynpunkt.

Sen vet jag inte om grisarna har det bättre eller sämre än andra grisar och hur "Rapsgris"-konceptet skiljer sig mot konventionella produkter. Saknade en motivering eller liknande som får mig som konsument i butiken att välja just denna produkt istället för något annat köttstycke. Vad gör att fyra karrébitar är värda 129 kr (ICA Focus Gårda, Göteborg)? Bättre konsumentupplysning således.

 

Svensk-rapsgris

Idag lagade jag svensk rapsgris enligt receptet nedan till min familj. Vi tyckte mycket om gapsgrisen, barnen mumsade på och ville ha mer. Konsistensen var mör och smaken god. Det hade dock varit bra att testa och laga en vanlig karré samtidigt för att bättre kunna jämföra.   

Karibisk karré i currykokossås

För 4 personer

Ingredienser

4 Scan Piggham karréskivor eller kotlett ca 600 g
1 pressad vitlöksklyfta
½ tsk salt
2 krm vitpeppar
Smör efter behov

Sås:

2 tsk curry
1/2 finhackad röd chilipeppar
1 msk olja
2 dl köttbuljong
2 dl kokosmjölk
2 msk mango chutney
1/2 msk soja
1 tsk honung
2 msk vetemjöl
½ dl vatten
ca ½ tsk salt

Gör så här

Fräs curry och chili i olja. Tillsätt resten av ingredienserna till såsen utom mjölet. Koka upp. Blanda samman mjöl och vatten och rör ner. Låt det koka under omrörning. Låt såsen sjuda ca 5 minuter. Gnid in karréskivorna med vitlök och stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter per sida. Salta och peppra. Strö ev över kokosflingor. Servera med ris blandat med russin och jordnötter, stekta bananhalvor eller ananasringar och färsk mango. Garnera köttet med kokosflingor.

Sesamkryddade raspgris karré

Det var inte lätt att hitta produkten. Jag fick leta i två Ica Maxi butiker och en Coop Konsum utan lycka. Lyckligtvist fick jag en tipslista från Smarson och kunde till slut hitta Scans rapsgris produkter på Ica Focus Åvägen i Göteborg. Kilopriset på 129,95 kr var lite för dyrt tyckte jag. Jag tog den minsta paketet på 0,688 kg och fick betala mellanskillnaden. 

Karrén tillagades på följande sätt. En marinad gjordes på 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 2 chilifrukter som frästes i olja. Sedan tillsattes 1/2 dl soja, 1/2 dl socker, 3 msk vinäger, salt och olivolja och låtes det puttra lite. Köttet penslades med marinaden och rullades i sesamfrö. Stektes mitt i ugnen i ca 30 min. Karrén serverades med stekta rotfrukter i ugn.

Hela familjen njöt av middagen. Köttet smakade bra och det var väldigt mört och saftigt. Men tjugoåringen i familjen tyckte att det var mycket fett i köttet. Själv är jag nöjd över resultaten. Raspgris karrén rekommenderas trots priset.

 

 

Svensk rapsgris

Jag har tyvärr inte fått tag i denna bit, utan den har alltid varit slut. Vilket säger att den fömodligen är god, men har inte kunnat recensera när jag ej kunnat hitta den i affären.

Clara

Gott!

Men dyrt! ;) Men värd att köpa då och då, för att det känns som bra kött. stekte det bara i smör med örtsalt och curry. Det fick snabbt fin färg och var väldigt mör och saftigt. Uppskattat av alla i familjen.

Äntligen

Att hitta produkten var inte det lättaste för antingen var den slut eller så fanns den inte. Men skam den som ger sig så till slut så kom jag över en förpackning. Vi bestämde oss för att omgående laga det till middag, medium stekt med potatis och sås till. En måltid som brukar gå hem både hos stora som små.

Köttsmaken var god men det alla märkte och kom ihåg mest var allt fett. Och det samlade intrycket var att det trots en bra smak inte var något vi skulle köpa igen.