Dagens :)

Svensk rapsgris möter Asien. Den skivade karrén bryntes och fick sedan puttra i massa vätska med lök, chili, vitlök och ris kryddat med bl.a. Röd curry pasta, salt, Peppar och hemmalagad ank- och kycklingfond. Detta var sambons tolkning, imorgon gör jag en mer svensk traditionell variant :)

karren gjorde sig mycket bra i gryta, väldigt mör och smälter i munnen. Mycket lätt och fin att skiva :)

Snart min tur med

Jag blev riktigt glad när jag fick reda på att jag ska få testa Svensk Rapsgris Karré i skivor. Nu när jag läste bloggposterna blev min motivation ännu större och vem ska jag bjuda hem?

Gott

Kul att få vara med och testa denna nya produkt!

Hittade den på en välsorterad ICA Maxi, och idag var det så dags att testa karrén. För att kunna avgöra hur köttet smakar valde vi att hålla tillagningen enkelt. Generöst med salt och peppar, ner i en het panna. Med griskött är jag noga

 med att den är genomstekt. För att den skulle behålla sin saftighet så åkte den därför in i ugnen sista minuterna.

Serverade tillsammans med ugnsstekt potatis, sallad och gräddsås. Supergott! Köttet var mört och gott. 9-åringen som normalt är svårflirtad ville ta om, det i sig är ett bra betyg.

 

Skulle dock önska större förpackningar. Vi är 5 i familjen (vilket nog inte är helt ovanligt) och 4 bitar räcker inte så långt.

Nu har vi testat

Idag har vi ätit Rapsgris karré. Den var helt OK. Lätt att skära.

Jag serverade karrén tillsammans med ugnsbakad potatis med parmesan täcke, morötter, hemmagjord plommon chutner samt sås gjord på skyn från köttet.

 

Nom nom nom..

Vi gjorde en mumsig gryta på rapsgris, morot, rödlök och svamp. Sen hällde vi i turkisk yoghurt och tomatsås. :)

till det åt vi potatis och en sallad på avocado, tomat och fetaost. :)

MUMS!

Vi stekte köttet och serverade det som det var med pitabröd och grönsaker.

Köttet var mört och saftigt, hela familjen älskade det och vi kommer garanterat köpa det igen.

Lätt att hitta

Medveten om att det ibland kan vara svårt att hitta produkter som är nya och ska testas så kollade jag var de fanns först. Upptäckte att det fanns fler produkter av rapsgris. Till helgen ska rappande grisen tillredas.

Andra intrycket

Skar upp en bit rapsgris i mindre grytbitar. Kokade dom på medelhög temperatur i en liten kastrull, med så lite vatten som möjligt (näringen rinner ut i vätskan, så desto mindre man måste kasta bort, desto bättre). Under tiden gick jag och köpte frysta grönsaker (mer näring än färska grönsaker), såsom broccoli, hackad spenat, sockerärtor, och morötter. När jag var tillbaka, 30-40minuter senare, hällde jag ut vatten som skulle bli överflödigt om man kokade ris i samma gryta. Sen lade jag i grönsakerna och ris, höjde temperaturen, och lät koka med lock i 15minuter till.

Doftade fantastiskt. Sött, somrigt, varmt.

Smakade ännu bättre. Perfekt tuggmotstånd på köttet. Fettet skapade en naturlig buljong som gav smak åt hela rätten. Smakade naturligt, friskt, som ute på landet.

Ska bli spännande att se vilken tillagningsmetod jag ger mig hän åt nästa gång.


 

Mission Impossible?

Efter en utflykt till flera mer eller mindre välsorterade matbutiker i ett regnigt Göteborg kändes detta lite som ett Mission Impossible, men tillslut lyckades jag få hem karréskivorna från svensk rapsgris. Försök inte med några supermarkets eller lågprisbutiker - ska man ha rapsgris får man gå till ICA Focus - stans troligtvis dyraste matbutik men med ett fantastiskt utbud (trots detta var det ändå inte så lätt att lokalisera bitarna jag var ute efter idag). Priset var rätt saftigt - men om det var värt det eller ej tänker jag inte uttala mig om förrän nästa vecka, för till helgen står det rapsgris på bordet i vårt kollektiv!

Recension av fläskkarrén

Nu har jag bjudit på fläskkarrén till middag, och den var precis lika god som jag föreställt mig. Om inte godare! Redan när jag öppnade förpackningen blev jag glatt överraskad att den innehöll så pass lite fett, skar bort ca 1x1 cm där det var en bit hård brosk. Väl i pannan tyckte jag att köttet kändes mer saftigt och luktade mer "riktigt kött" än annat fläskkött. Jag stekte köttet (i strimlor) i gul lök, balsamvinäger, japansk soya, ketchup, socker tillsammans med spiskummin och chilipulver. Detta ger en god bbq-smak! Tillagade även en bit av köttet i ren stekpanna med endast lite rapsolja, för att känna av smaken på köttet mer. Och vad saftigt och gott det var, verkligen en skillnad från allt annat fläskkött jag smakat. Konsistensen var mer lik fläskfilé än karré, då den var lite "trådig" på ett bra sätt. Köttet hade mycket smak, och jag kommer att köpa det här fler gånger. Plötsligt blev karré roligt och gott!

Rapsgris karré

Idag köpte jag Rapsgris karré kotletter. Jag bestämde mig för att göra broccoli och potatisgratäng till med en liten fetaostsallad. 

Jag stekte kotletterna i smör med grillgrydda och cayennepeppar på låg värme i ca 15 minuter.

Kotletterna blev vackert gyllenbruna och jag såg riktigt hur saftiga de var. 

Till kotletterna gjorde jag en broccoli potatisgratäng. 

Det färdiga resultatet blev en god och saftig kotlett som var mör och nästan smälte i munnen. Kan tänka mig att den saftiga kotletten även blir ännu godare om man grillar den vilket vi absolut kommer att testa.                                                         Vi blev riktigt imponerade av den goda rapsgris karrén som vi kommer att köpa många gånger framöver. De karré bitar som vi ätit tidigare har varit saftiga men oftast väldigt sega och svåra att tugga. Denna Raspgris karré var lättugad och supersaftig.

Middagsdags

Så var grillningen klar och äntligen har vi fått smaka köttet, jag och min familj. Det var precis så gott som jag hade hoppats på. Enda smolket i bägaren var att en av bitarna i förpackningen i stort sett enbart bestod av fett, och var varken särskilt gott eller för den delen ekonomiskt. Det är ju förstås inte köttets fel, utan snarast packningsmaskknen. Eller vem som nu gör jobbet. 😊

Köttet i sig hade en fin konsistens, smakade mycket bra och fastnade inte sådär konstigt i tänderna som griskött ibland hör. Helt klart ett fint kött. Rekommenderas varmt till grillning. 

Inköpt!

Då så! Nu är köttet inköpt. Fanns bara 2 förpackningar att välja mellan så antingen är utbudet i affären begränsat eller så har ruschen efter rapsgrisen varit stor idag. 😄 Nu återstår marinering av köttet. Sedan grillning och därefter - dags att äta!

Svår att hitta?

Har nu varit i en av butikerna som enligt listan skulle ha produkten, men den fanns inte där! Hade hoppats på karré till middag idag, men det blir fortsatt jakt istället!

Festmåltid på rapsgris

På fredag bär det av. Ville spara min rapsgris till en riktig festmåltid. vännerna har bjudits in och allt annat bestyr är klart. Det som väntas nu är att hitta ett riktigt spännande och bra recept..Kanske åker grillen fram? 

Snart!

Vad kul att få testa svensk rapsgris! Ska bege mig till affären efter jobbet idag, håller tummarna för att dom har köttet i sitt sortiment. Återkommer när inköpet är gjort och det är dags för tillagning. :-)