Jag blev riktigt glad när jag fick reda på att jag ska få testa Svensk Rapsgris Karré i skivor. Nu när jag läste bloggposterna blev min motivation ännu större och vem ska jag bjuda hem?
Köttet krymper inte utan den ser ut att svälla upp istället.
Smaken på köttet är gott. Jag testade bra med peppar och salt.
Det är bara den konstig förpackningen som jag inte gillar.
Idag har vi ätit Rapsgris karré. Den var helt OK. Lätt att skära.
Jag serverade karrén tillsammans med ugnsbakad potatis med parmesan täcke, morötter, hemmagjord plommon chutner samt sås gjord på skyn från köttet.
Nu ska kupong printas och i dagarna hoppas jag att min affär har det hemma. Under tiden ska jag planera ett bra recept att laga!
Vi gjorde en mumsig gryta på rapsgris, morot, rödlök och svamp. Sen hällde vi i turkisk yoghurt och tomatsås. :)
till det åt vi potatis och en sallad på avocado, tomat och fetaost. :)
Stekte bitarna med vitlök och smör. Salt och peppar på, blev riktigt gott! Och så enkelt!!!!
Vi stekte köttet och serverade det som det var med pitabröd och grönsaker.
Köttet var mört och saftigt, hela familjen älskade det och vi kommer garanterat köpa det igen.
Medveten om att det ibland kan vara svårt att hitta produkter som är nya och ska testas så kollade jag var de fanns först. Upptäckte att det fanns fler produkter av rapsgris. Till helgen ska rappande grisen tillredas.
Skar upp en bit rapsgris i mindre grytbitar. Kokade dom på medelhög temperatur i en liten kastrull, med så lite vatten som möjligt (näringen rinner ut i vätskan, så desto mindre man måste kasta bort, desto bättre). Under tiden gick jag och köpte frysta grönsaker (mer näring än färska grönsaker), såsom broccoli, hackad spenat, sockerärtor, och morötter. När jag var tillbaka, 30-40minuter senare, hällde jag ut vatten som skulle bli överflödigt om man kokade ris i samma gryta. Sen lade jag i grönsakerna och ris, höjde temperaturen, och lät koka med lock i 15minuter till.
Doftade fantastiskt. Sött, somrigt, varmt.
Smakade ännu bättre. Perfekt tuggmotstånd på köttet. Fettet skapade en naturlig buljong som gav smak åt hela rätten. Smakade naturligt, friskt, som ute på landet.
Ska bli spännande att se vilken tillagningsmetod jag ger mig hän åt nästa gång.
Efter en utflykt till flera mer eller mindre välsorterade matbutiker i ett regnigt Göteborg kändes detta lite som ett Mission Impossible, men tillslut lyckades jag få hem karréskivorna från svensk rapsgris. Försök inte med några supermarkets eller lågprisbutiker - ska man ha rapsgris får man gå till ICA Focus - stans troligtvis dyraste matbutik men med ett fantastiskt utbud (trots detta var det ändå inte så lätt att lokalisera bitarna jag var ute efter idag). Priset var rätt saftigt - men om det var värt det eller ej tänker jag inte uttala mig om förrän nästa vecka, för till helgen står det rapsgris på bordet i vårt kollektiv!
Idag köpte jag Rapsgris karré kotletter. Jag bestämde mig för att göra broccoli och potatisgratäng till med en liten fetaostsallad.

Jag stekte kotletterna i smör med grillgrydda och cayennepeppar på låg värme i ca 15 minuter.

Kotletterna blev vackert gyllenbruna och jag såg riktigt hur saftiga de var.

Till kotletterna gjorde jag en broccoli potatisgratäng.

Det färdiga resultatet blev en god och saftig kotlett som var mör och nästan smälte i munnen. Kan tänka mig att den saftiga kotletten även blir ännu godare om man grillar den vilket vi absolut kommer att testa. Vi blev riktigt imponerade av den goda rapsgris karrén som vi kommer att köpa många gånger framöver. De karré bitar som vi ätit tidigare har varit saftiga men oftast väldigt sega och svåra att tugga. Denna Raspgris karré var lättugad och supersaftig.
Har nu varit i en av butikerna som enligt listan skulle ha produkten, men den fanns inte där! Hade hoppats på karré till middag idag, men det blir fortsatt jakt istället!
På fredag bär det av. Ville spara min rapsgris till en riktig festmåltid. vännerna har bjudits in och allt annat bestyr är klart. Det som väntas nu är att hitta ett riktigt spännande och bra recept..Kanske åker grillen fram?
Vad kul att få testa svensk rapsgris! Ska bege mig till affären efter jobbet idag, håller tummarna för att dom har köttet i sitt sortiment. Återkommer när inköpet är gjort och det är dags för tillagning. :-)