Jag fick tag i ett riktigt fint paket med fina skivor! Jag stekte skivorna exakt enligt anvisningar på paketet med salt och peppar i en gjutjärnspanna.
Jag bjöd två familjemedlemmar på middag. Till karrén hade jag ugnsbakade rotfruktsgrönsaker samt en hemmagjord kantarellsås med stekskyn från köttet.
Rapsgris-köttet smakade underbart. Vi tyckte alla att det var väldigt mört och hade en bra konsistens i munnen när man tuggade. Det smakade kvalitet, färskt, lyxigt och var riktigt saftigt jämfört med standard fläskkotletter. Dock fick jag höja värmen på plattan i det sista eftersom köttet inte fick någon direkt stekyta utan såg mest kokt och blekt ut. Och då blev det bra!
Kul att vi kom med på denna test, detta är inget kött jag skulle köpt annars. Åkte till coop och hittade köttet lätt. det fanns 2 pkt att välja på. Hem och fix till en god middag till familjen. :-)
Valde att steka köttet. Kokt potatis och hemgjord brunsås med färsk sallad till. mums.
men vi blev inte lika glada när det skulle smakas. köttet var visserligen gott i smaken men lite torrt och segt. :-( (fick benflis med.)
inte ngt vi kommer köpa igen.
tack för test smartson och scan
alltid kul att prova ngt man inte skulle köpt.
Vakuum packerterat kött kommer jag aldrig köpa...
här ser jag. Ska bli spännande att själv få prova på denna karre.
Igår var det då dags att testa rapskarrén som jag hämtat ut på ICA Maxi. Noterade att skivorna/bitarna var ganska slarvigt uppskutna. Nästan lite "slamsiga" och inte särskilt marmorerade. Vi valde att grilla dessa och dessvärre så tycker jag att de blev lite för torra trots att de inte var "övergrillade". Vi hade även några skivor vanlig karré och de blev inte lika torra. Smaken var det väl inget fel på men jag vet inte om jag kan motiveras att köpa detta kött till ett högre pris när det blir torrare än det något billigare.
Lite besviken faktiskt.
Tjeckisk Segedinsky Goulash på svemsk rapsgris
2 stora gula lökar
Vitlök, Kummin, söt paprika, vitpeppar, Crème Fraîce 38%, 900gram surkål, vatten, 2 tärningar ekologisk oxbuljong
Finhacka två stora gula lökar och 4 vitlöksklyftor.
Stek i smör tills mjuka.
Skär rapsgrisen i 2x3cm fyrkanter, 800gram.
Bryn i smör, krydda med 1msk kummin och 5msk söt paprika.
Täck med kokande vatten, lägg i buljongtärningarna.
Låt koka i 45min.
Skölj surkålen och låg rinna av i ett durkslag.
Blanda i Crème Fraîch och låt koka upp.
I med surkålen, rör om och servera ill knödel, gnocci eller bröd.
Köttet var mörkt, mört, saftigt - väldigt välsmakande kött av utsökt kvalité
Fick min första uppgift att få rapsgriskotletter! Gjorde precis vad det stod på paketen, vilket jag aldrig brukar göra!!
Tyckte att smaken var väldigt god men dom blev nog lite torra. Och då måste jag påpeka att dom va inte marmomerade alls.
Så nästa gång hoppas jag att bli bättre!!! / Kjerstin
Var väldigt gott, mört och saftigt. Serverade det med bea och pommes.
Mört, saftigt och mycket mild och fin köttsmak!
Helt ok karré.
Lagade utifrån efter ett av recepten jag hittade på Scans hemsida.
Stekt karré med curryris. Tyvärr så kom nog köttsmaken av sig lite då curry och vitlök tog över.
Bra, mört och saftigt kött.
Frugan fick nöjet att tilllaga rapsgrisen och hon gjorde det med en marinad av kinesisk olja, grillkrydda, timjan, rapsolja och Texas Smoke House/Steak Sauce.
Till det gjordes det en ananasglaze på krossad ananas, sweet chilisås och nåågra droppar Bowmnore(Whiskey) och klyftpotatis i ugn.
Tycker att för att vara karré så är det helt ok kött och smak upplevelsen som man fick njuta av var inte heller fel till denna rapsgris. Den är helt klart värt sitt pris.
Grillade på köttet direkt i grillpannan. Kryddade med salt, peppar och lite grillkrydda. Resultatet blev jättebra, lagom tjocka skivor, lätt att grilla.
Testade köttet idag, var jätte gott, marinerade köttet i ett dygn innan jag stekte det. Serverade det med klyftpotatis, gräddss och sallad. Supergott
Ha en trevligt helg alla
Hej hopp!
Testade att steka den här karrén rätt upp och ner med enbart salt och peppar i en grillpanna och åt med hemgjord bearnaisse och klyftpotatis. Blev riktitg smarrigt!
Resterna gjordes det pytt i panna på vilket också blev riktigt bra :)