Första intrycket var att förpackningen är jättekonstig. Köttet är egentligen vakumförpackat, vilket är jättebra då man slipper giftiga gaser. Men det ser ut som att den är gasförpackad, vilket är jättekonstigt. Hade varit sjysst om den var återförslutningsbar, men jag får väl frysa in dom bitar jag inte använder.
Nåväl, jag fick ut första biten ur förpackningen, och stoppade in den i ugnen på 170grader i ungefär 50minuter. Bara lite citronjuice och peppar på, för att försöka få en så naturlig smak som möjligt. Man vill ju inte krydda sönder köttet.
Färgen var lite tam, gråaktig. Seg att skära upp. Men smakar fantastiskt. Påminde om köttet i Kenya. Ett mer naturligt kött. Ser fram emot att tillaga de andra bitarna på andra sätt, så att jag kan ladda upp lite foton (ugnstillagningen blev grå, och passar sig alltså inte för fotografering). Det är som är bra med ugnstillagning är att näringen stannar i köttet, och att man slipper använda fett, och att det inte blir några brända cancerogena bitar.
Nu ska jag se om det extra proteinet hjälper min återhämtning tills imorgon bitti. Jag springer nämligen 4,5km varje dag, och då behövs all återhämtning som kan åstadkommas. Och detta känns som ju som kvalitetsprotein.
Har kollat i en del affären nu, men än så länge inte fått tag på detta kött... Ska fortsätta leta. Måste ju få tag på det förr eller senare (dessto tidigare, dessto bättre!). Är lite otålig känner jag. Ser verkloigen fram emot att få äta detta kött så att säga...
Skall bli interisant att få krydda upp
Ser fram mot att testa den här produkten. Hoppas att man hittar den i butik med en gång.
Äntligen fick jag bli testpilot. Är glad för att dy blev något jag verkligen vill prova! Detta ska bli spännande :-)
Mycket glad att få prova!!!
Blev uttagen till detta och ser fram emot att laga till en smarrig måltid inom kort på detta protein.
Tackar och bockar för möjligheten så klart.
Tack smartson för chansen att testa svensk rapsgris. Ser framemot provsmakning och återkommer:)
Jag hoppas grisen haft det bra, det kommer att märkas på smaken tror jag! I morgon får jag leta efter butiker.
Och ska bli kul att testa..
Ska genast i väg och köpa!!
Tack för att ni valde mig. Första gången att få vara testpilot.
Kanontrevligt att få testa Rapsgris. Återkommer när jag har smakat

Sedär! Då ska alltså inom en snar framtid rapsgris stå på bordet i vårt lilla kollektiv.
Tummen upp gör vi till det!
Tänkte först att man borde plocka fram sin gamla receptsamling som gått i arv i släkten och ta å laga någon rätt man är van vid, för att se skillnaden mellan Scans Rapsgris och den gamla vanliga grisen, men nu funderar jag på om dessa recept verkligen skulle göra grisen rättvisa - så jag tror jag bestämt mig för att prova på något av de recept Scan rekomenderar på scan.se/aktuellt/rapsgrisen.
Ska bli spännande, har bara smakat i liten portion (smakprov på mässa) tidigare.
En dags middag räddad.
Nu har jag nog bestämt mig vad jag skall göra med karrén till helgen. Jag ska vacmarinera den med äppeljuice, lök och timjan. Om vädret tillåter skall den sedan grillas varsamt. återkommer!
Nu vet jag vad vi ska äta till helgen:)
Kul att få testa karre från rapsgris och se om det är någon smakskillnad.
Härligt att få testa rapsgrisen; det blir nåt gott egenutvecklat recept. Kanske till och med grillas.