Första intrycket

Första intrycket var att förpackningen är jättekonstig. Köttet är egentligen vakumförpackat, vilket är jättebra då man slipper giftiga gaser. Men det ser ut som att den är gasförpackad, vilket är jättekonstigt. Hade varit sjysst om den var återförslutningsbar, men jag får väl frysa in dom bitar jag inte använder.

Nåväl, jag fick ut första biten ur förpackningen, och stoppade in den i ugnen på 170grader i ungefär 50minuter. Bara lite citronjuice och peppar på, för att försöka få en så naturlig smak som möjligt. Man vill ju inte krydda sönder köttet.

Färgen var lite tam, gråaktig. Seg att skära upp. Men smakar fantastiskt. Påminde om köttet i Kenya. Ett mer naturligt kött. Ser fram emot att tillaga de andra bitarna på andra sätt, så att jag kan ladda upp lite foton (ugnstillagningen blev grå, och passar sig alltså inte för fotografering). Det är som är bra med ugnstillagning är att näringen stannar i köttet, och att man slipper använda fett, och att det inte blir några brända cancerogena bitar.

Nu ska jag se om det extra proteinet hjälper min återhämtning tills imorgon bitti. Jag springer nämligen 4,5km varje dag, och då behövs all återhämtning som kan åstadkommas. Och detta känns som ju som kvalitetsprotein.

Lite svår att hitta...

Har kollat i en del affären nu, men än så länge inte fått tag på detta kött... Ska fortsätta leta. Måste ju få tag på det förr eller senare (dessto tidigare, dessto bättre!). Är lite otålig känner jag. Ser verkloigen fram emot att få äta detta kött så att säga...

Grattis till oss!

Sedär! Då ska alltså inom en snar framtid rapsgris stå på bordet i vårt lilla kollektiv.

Tummen upp gör vi till det!

Tänkte först att man borde plocka fram sin gamla receptsamling som gått i arv i släkten och ta å laga någon rätt man är van vid, för att se skillnaden mellan Scans Rapsgris och den gamla vanliga grisen, men nu funderar jag på om dessa recept verkligen skulle göra grisen rättvisa - så jag tror jag bestämt mig för att prova på något av de recept Scan rekomenderar på scan.se/aktuellt/rapsgrisen.

Rapsgriskarrén

Nu har jag nog bestämt mig vad jag skall göra med karrén till helgen. Jag ska vacmarinera den med äppeljuice, lök och timjan. Om vädret tillåter skall den sedan grillas varsamt. återkommer!