Segedinsky Goulash - resultatet av svensk rapsgris

Tjeckisk Segedinsky Goulash på svemsk rapsgris

2 stora gula lökar

Vitlök, Kummin, söt paprika, vitpeppar, Crème Fraîce 38%, 900gram surkål, vatten, 2 tärningar ekologisk oxbuljong

Finhacka två stora gula lökar och 4 vitlöksklyftor.

Stek i smör tills mjuka.

Skär rapsgrisen i 2x3cm fyrkanter, 800gram.

Bryn i smör, krydda med 1msk kummin och 5msk söt paprika.

Täck med kokande vatten, lägg i buljongtärningarna.

Låt koka i 45min.

Skölj surkålen och låg rinna av i ett durkslag.

Blanda i Crème Fraîch och låt koka upp.

I med surkålen, rör om och servera ill knödel, gnocci eller bröd.

Köttet var mörkt, mört, saftigt - väldigt välsmakande kött av utsökt kvalité