Sesamkryddade raspgris karré

Det var inte lätt att hitta produkten. Jag fick leta i två Ica Maxi butiker och en Coop Konsum utan lycka. Lyckligtvist fick jag en tipslista från Smarson och kunde till slut hitta Scans rapsgris produkter på Ica Focus Åvägen i Göteborg. Kilopriset på 129,95 kr var lite för dyrt tyckte jag. Jag tog den minsta paketet på 0,688 kg och fick betala mellanskillnaden. 

Karrén tillagades på följande sätt. En marinad gjordes på 1 gul lök, 2 vitlöksklyftor och 2 chilifrukter som frästes i olja. Sedan tillsattes 1/2 dl soja, 1/2 dl socker, 3 msk vinäger, salt och olivolja och låtes det puttra lite. Köttet penslades med marinaden och rullades i sesamfrö. Stektes mitt i ugnen i ca 30 min. Karrén serverades med stekta rotfrukter i ugn.

Hela familjen njöt av middagen. Köttet smakade bra och det var väldigt mört och saftigt. Men tjugoåringen i familjen tyckte att det var mycket fett i köttet. Själv är jag nöjd över resultaten. Raspgris karrén rekommenderas trots priset.