Rapskarré-fajitas

Vi hittade rapsgriskarrén i en välsorterad ICA-butik. Tyvärr märkte vi hemma att "bäst före"-datumet gått ut dagen innan, så vi såg till att köttet var ordenligt genomstekt. Receptet vi använde var det som stod på förpackningen, d.v.s. salta och peppra, och sedan steka i stekpanna. Efter att vi stekt karréskivorna skar vi strimlor som sedan skulle användas i tortillabröd ihop med guacamole, jalapeños, chilisås, grönsaker, ost och youghurt. Vi provsmakade även karrén innan den hamnade i våra fajitas.

Jag vet inte riktigt om vi hade för stora förväntningar, men vi kände ingen skillnad mot den karrén vi vanligtvis äter. Eventuellt om det var aningen mindre fett i, men då försöker vi verkligen hitta någon skillnad. Visst var köttet gott, men vid ett blindtest skulle vi nog inte kunnat säga att denna karré kostar dubbelt så mycket som den "vanliga".

Slutsatsen är att karrén är god, både direkt ur stekpannan, och i våra fajitas. Däremot tycker vi inte att den är godare än vanlig karré. Vi kommer inte köpa den framöver, eftersom vi inte ser något värde i att betala dubbla priset.