Rapsgris!

Det låter otroligt bra! Svensk gris uppfödd på raps. Förpackningen är fin och lockar till köp.
Men... njaae...

Jag stekte köttet i rapsolja kryddat med salt och svartpeppar. Till serverade jag stekta morots- och rotselleristavar, en blandad sallad med sojabönor och hallondressing och ett par gröna oliver.

Köttbitarna var lite väl stora, och innehöll alldeles för mycket insprängt fett.
Det insprängda fettet förstörde känslan tycker jag. Det kändes billigt och...tråkigt.

Själva köttet hade en jättefin smak, men den kom ju inte riktigt till sin rätt med allt fett.

Jag har ett par skivor kvar och dessa ska jag tillaga på något annat sätt, kanske som någon typ av pulled pork? Tror karré passar bättre till det än att äta det rakt upp och ned.

Priset på 114 kr/kg känns inte heller rimligt till kött med så mycket fett...
Nej, ingen höjdare tyvärr...