Ekologisk rapsgris med ekologiska tillbehör

En vanlig vardagsmiddag utgjorde vårt test av rapsgrisen. Vi stekte kotletterna på hög värme på båda sidorna för att få en fin stekyta. Därefter sänkte vi till mellanvärme för att få dem genomstekta. Till slut kryddade vi dem med bara en aning salt och peppar för att låta köttsmaken framträda.

De färdiga kotletterna avnjöt vi med hemgjord senap och äppelmos, egenodlad sallad och nybakat levainbröd. De visade sig vara saftiga och möra. Smaken var angenäm och skilde sig från vanliga fläskkotletter.

Svensk rapsgris är en trevlig och välsmakande nyhet i köttdisken. Den var dock svår att hitta och varken ICA Maxi eller Hemköp hade den. Är den då värd ett högre pris? Ja, det tycker vi men 119 kr/kilot är lite i mesta laget och initialt behövs det nog ett lägre pris för att locka kunder att prova svensk rapsgris.